Tečaj NORDIJSKE HOJE 25.5.

Vključuje 1 kratko uvodno predavanje in 3 šolske ure vadbe nordijske hoje. Predstavljena bo osnovna tehnika dvotaktni diagonalni korak in pomen nordijske hoje za zdravo hrbtenico.

 Prednosti nordijske hoje:

•    odpravlja vse oblike stresa in je odlična vadba tudi za oblikovanje lepe postave,
•    je zelo učinkovita pri hujšanju, saj se poveča poraba kalorij v primerjavi s klasično hitro
hojo za 30 – 40 %,
•    dobro razgibamo vse sklepe, kar prispeva k odpravi bolečin, je ena najboljših vadb za preprečevanje in zdravljenje bolezni hrbtenice,
•    pri pravilni uporabi tehnike nordijske hoje dela 90 % mišic telesa,
•    je zelo učinkovita za rehabilitacijo po različnih operacijah, po možganski kapi in boleznih hrbtenice,
•    je najbolj aerobna vadba, s čimer učinkovito preprečuje bolezni sodobnega časa, zlasti srčno-žilnih bolezni, raka, sladkorne bolezni in osteoporoze.

PRISPEVEK vsakega posameznika:
20 € s plačilom do 20.5.2012
23 € s plačilom po 20.5.2012
Palice za tečaj so vštete v ceno. Če jih imate, jih prinesite s seboj.

KDAJ?
Tečaj bo v petek, 25. maja 2012, ob 17.00 uri.

KJE?
Zborno mesto bo na otroškem igrišču v Zajčji dobravi (peljete se mimo gostilne naprej in se držite glavne ceste, ki zavija desno, ko pridete skozi gozdiček, se odprejo travniki in na levi so otroška igrala).

KDO vodi?
Delavnica se bo začela s predavanjem, nato bo sledila vadba. Tečaj bo vodila vedno nasmejana inštruktorica nordijske hoje z veljavno licenco in vaditeljica vadbe za zdravo hrbtenico (Mira).

PRIJAVE:

070 839 386 ali info@inergija.si


Natančno usklajeno gibanje rok in nog ter zasuk hrbtenice v osi aktivira skoraj vse naše mišice. Pri nordijski hoji se ramenska os zasuka v nasprotno smer od osi medenice. S tem še dodatno treniramo mišice hrbta in trebušne mišice. Torej so aktivne vse mišice nog in zadnjice, rok, ramenskega obroča, hrbta, vratne ter trebušne mišice.
Ker z nordijsko hojo krepimo telo, lahko preložimo določeno ortopedsko operacijo in še več – z nadaljevanjem te vadbe se zelo pogosto operaciji celo izognemo.

Ta zapis je bil objavljen v Nekategorizirano. Naredi si bookmark tukaj.