Gliding

Gliding vadba se izvaja z drsniki, ki drsijo po podlagi in nam omogočajo tekoče in enakomerno gibanje v okviru izvedbe določene vaje.

Z njo izvajamo funkcionalni dinamični trening, v okviru katerega krepimo mišice celotnega telesa. Še posebej so skozi vadbo aktivirane trebušne in hrbtne mišice, ki so vključene pri vseh gibih. Z vadbo oblikujemo telo, razvijamo ravotežje oziroma stabilizacijo, treniramo naše jedro, izboljšujemo kardiovaskularni sistem, vplivamo na moč vseh mišičnih skupin ter povečujemo fleksibilnost.

Pri prehodih v položaje določene vaje drsniki omogočajo, da so mišice vključene in aktivirane skozi celotno amplitudo giba. Hkrati z njimi dosežemo največjo amplitudo giba ter razvijemo gibljivost oziroma fleksibilnost našega telesa.

Vadba vključuje večsklepno gibanje, zato je istočasno vključenih več mišic naenkrat, posledično pa se v krajšem času porabi več energije in obenem krepi večji del telesa.

Posebnost izvajanja vaj je v tem, da do končnega in nazaj v začetni položaj zadrsamo, ne pa stopimo, odrinemo ali odskočimo.

 

Ta zapis je bil objavljen v Nekategorizirano. Naredi si bookmark tukaj.