Inergijin SLADKI ZDRAVI recept tedna

Hranakasa

Prosena kaša s pečenimi jabolki

 Hranakasa

  • 4-5 jabolk
  • 1 žlica kokosovega sladkorja
  • 1 žlička limoninega soka
  • 2 žlička cimeta
  • 1l mleka
  • 200g prosene kaše
  • 30g masla

Proseno kašo čez cedilo speremo z vročo vodo. V kozici zavremo mleko, kamor dodamo malo masla, sladkor in odcejeno kašo. Temperaturo znižamo in kuhamo 20 minut. Med kuhanjem kašo nekajkrat premešamo in po potrebi dolijemo malo mleka.

Med kuhanjem kaše v pečici spečemo jabolka, ki jih narežemo na krhlje. Manjši pekač namastimo z maslom, čez jabolka pa prelijemo limonin sok in potresemo cimet. Pečemo približno 20 minut na 180 stopinj celzija.

Pečena jabolka dodamo na kuhano kašo…pa dober tek!!

This entry was posted in Nekategorizirano. Bookmark the permalink.