Slastna torta BREZ sladkorja

SLASTNA KAKI-MANGO torta BREZ dodanega sladkorja

Spodnja plast:

  • pest suhih marelic
  • dve žlici chia semen
  • bio ovseni kosmiči
  • 100 g zdrobljenih lešnikov
  • sok 1 pomaranče

 

Nadev:

  • 1kg domačih kakijev
  • 1 mango
  • 250 g mascarponeja
  • želatina

 

Zgornja plast:

  • sok 3 pomaranč
  • želatina

 

Vse sestavine za spodnjo plast zmiksamo skupaj in potlačimo na dno pekača. Damo v pečico na 180 stopinj za cca. 15 min. Narežemo kakije in mango na koščke, dodamo mascarpone in zmiksamo, počasi dodajamo še želatino, do željene gostote. Na vrh prelijemo plast iz soka pomaranč in želatine. Postavimo v hladilnik (najbolje čez noč).

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.