Inergijin BOŽIČNI recept tedna

 

150 g piškotov (polnozrnatih)
50 g masla
250 g mascarponeja
200 g pasirane skute
2 veliki jajci
2-3 žlice medu, ali drugega sladila
150 g temne čokolade
50 g čokoladnih ostružkov

Piškote zmeljemo. Stopljeno maslo zmešamo s piškotnimi drobtinami. Maso pretresemo v okrogel pekač in z dlanjo enakomerno razporedimo po dnu modela. Pekač postavimo v pečico ogreto na 190 stopinj celzija za 5 min. Čokolado stopimo nad vodno kopeljo, da postane povsem tekoča. Ohladimo jo do mlačnega. Ostale sestavine (čokoladni ostružki ostanje za posip, ko je torta že pečena) počasi zmiksamo skupaj, na koncu dodamo čokolado. Zmes zlijemo v pekač in torto pečemo od 50-60min na 170 stopinj celzija. Torto postrežemo ohlajeno. Po želji okrasimo s sadjem.

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.