Inergijin ZIMSKI recept tedna

 

ZIMSKA SOLATA

 

1.    Narežeš kodrolistnati ohrovt, ga preliješ s polivko ter pustiš, da se prepoji.
(Polivko zmešaš iz olivnega olja, jabolčnega kisa, zeliščne soli, čilija in gorčičnih semen.)

2.    Na koščke narežeš zimsko bučo (npr. butternut, hokaido…) in jo prepražiš na olivnem olju s šalotko, česnom in začimbami (kurkuma, curry, sol, poper…).

3.    Iz granatnega jabolka izdolbeš semena.

4.    Pinjole v suhi ponvi zlatorumeno prepražiš.

5.    Na krožnik naložiš kodrolistnati ohrovt, čez potreseš pečeno bučo, semena granatnega jabolka in prepražene pinjole.

 

Dober tek in veliko užitkov v eksploziji zdravih okusov!

 

 

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.