Inergijin PRESNI recept tedna

­

Štrudelj

Sestavine:

– ena skodelica datljev ki jih za kratek čas namočimo
­-  tri srednje velika bio jabolka
­- ena skodelica mandljev
­- mleti cimet
– kokosova moka za posip

Mandlje zmeljemo v multipraktiku in jim dodmo namočene in odcejene datlje. Meljemo naprej, da dobimo gladko zmes. Z rokami razprostremo po peki papirju, ­lahko uporabimo tudi valjar­ v obliko pravokotnika (cca 25 x 35 cm). Da se testo ne lepi nanj, lahko še na vrh položimo en kos peki papirja in valjamo po papirju. Na polovico testa položimo olupljena in naribana jabolka, jih potresemo z cimetom ter zavijemo. Po vrhu ga potresemo s kokosovo moko. Lahko ga damo v hladilnik, da se malo ohladi/strdi in se lepše razreže (1 ura). SUPER izbira tudi za IZZIV 40 dni brez sladkorja!

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.