Makov kolač s čokoladnim prelivom

Sestavine:

– 3 jajca

– 1 skodelico kokosovega sladkorja (ali 3j.ž. agavinega sirupa oz. drugega sladila)

– 3 j.ž. kokosovega masla

– 1,5 skodelice kokosovega mleka

– 2 skodelici mletega maka

– 2 skodelici pirine moke

– 1 vrečka pecilnega praška

Preliv:

200g temne čokolade stopimo skupaj s 125g kokosovega masla

Jajca ubijemo in previdno ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake z metlico ali električnim mešalnikom stepemo s kokosovim sladkorjem, ter jim med mešanjem postopoma prilijemo kokosovo maslo, mak, mleko (lahko je toplo). Ves čas dobro mešamo. Moko presejemo s pecilnim praškom in jo po žlicah med mešanjem dodamo tekoči zmesi. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga previdno vmešamo v testo. Vlijemo v pekač (štirioglat, okrogel…) in pečemo 30-40min.
Prelijemo s čokoladnim prelivom in počakamo, da se ohladi.

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.