Bogato kosilo

Sestavine:

– domače jajce
– sir za žar
– sveža špinača
– ščepec soli
– solata
– paradižnik
– olje+kis

Priprava:

Najprej pristavimo lonec posoljene vode, operemo špinačo in jo damo v vrelo vodo. Približno 2-3 minute počakamo, da se šprinača zmehča, nato jo odcedimo, narežemo in prepražimo na kančku olivnega olja. Medtem ko se špinača kuha, na kocke narežemo paradižnik, natrebimo, operemo in pripravimo solato. Na koncu še na kančku olivnega olja pečemo sir dokler ne postane rahlo rjav in poleg še ocvremo domače jajce. Ko imamo vse sestevine pripravljene, jih serviramo skupaj na krožnik in poleg pripravljeno skledo solate. Bogat obrok z maščobami, beljakovinami in vlakninami je idealen, saj vas bo zasitil za dlje časa. Dober tek! 😉

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.