Cvetačna pica

Sestavine:
– ena cela cvetača
– sol, poper
– 1 jajce
– bučke
– sir (mocarela)
– paradižnik
– paprika
– tuna (po želji)

Priprava:
Najprej oprano in naribano cvetačo postavimo v mikrovalovno pečico in segrevamo približno 6minut. Med tem zelenjavo narežemo na koščke, ubijemo in z vilico stepemo jajce, naribamo mocarelo in pekač obložimo s peki papirjem. Ko je cvetača segreta, jo najprej ohladimo ter nato dodamo stepeno jajce, naribano mocarelo in začimbe po okusu (sol, poper …). Vse skupaj premešamo in z rokami dobro ožamemo, da voda ostane v posodi, cvetačo pa razmažemo po peki papirju. Postavimo v pečico na 200 stopinj za 20 minut. Po 20-ih minutah pekač vzamemo iz pečice in testo obložimo z zelenjavo, sirom in po želji dodamo še tuno. Pečemo še 15-20 minut (po občutku), počakamo, da se ohladi in zdrava, nizkokalorična domača pica je pripravljena. Dober tek! 😉