Jabolčni zavitek

Sestavine za testo:
– 2/3 pirine moke (cca. 25 dag)
– 1/3 bele moke (cca. 10 dag)
– malo repičnega olja
– topla voda

Nadev:
– 13 večjih jabolk
– 1 kg nepasirane skute + 2 žlici SUGAR FREE sladila (naroči TUKAJ)
– rozine (po želji predhodno namočene v rumu)
– cimet (po želji)

Priprava:

Testo z rokami dobro pregnetemo, da se ne lepi na roke in ga razdelimo na 3 enakomerne hlebčke. Vsak hlebček razvaljamo na pomokanem večjem servetu in obložimo z nadevom. Najprej dodamo skuto, naribana jabolka (malo stisnemo sok) rozine in cimet, zvijemo in damo v pekač, katerega smo predhodno premazali z repičnim oljem. Pečemo 1 uro in 15 minut na 185 stopinjah. Vrhnja skorja mora biti lepo zapečena. Na koncu ga še premažemo z mrzlo vodo, da se skorjica lepo zmehča. Dober tek! 😉

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.