Polnjene bučke

Sestavine:
– dve bučki
– neslani arašidi
– polovica rdeče paprike
– pusto piščančje meso
– pršut
– riž
– čebula
– mozzarela
– bazilika

Priprava:
Najprej bučke razrežemo po dolžini na polovico in izdolbemo sredino, ki jo shrani za nadev. Bučke operemo, posolimo in jih pustimo na deski cca. pet minut, da spustijo vodo. Med tem skuhamo riž. Na ponvi popražimo čebulo in spečemo na majhne koščke narezano piščančje meso. Ko se meso speče, dodamo narezano papriko, arašide in izdolbeno sredino bučk, po občutku še posolimo in začinimo z baziliko. Pečico segrejemo na 200 stopinj, na pekač pa položimo peki papir. Bučke napolnimo s pripravljenim nadevom, po vrhu dodamo rezine mocarele in polovičke ovijemo z rezinami pršuta. Pečemo cca 20 minut in nato skupaj z začinjenim rižem serviramo na krožniku. Dober tek! 🙂

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.