Jagodni muffini

Sestavine:
– 100g jagod
– arašidovo maslo (naroči TUKAJ)
– 3 žlice brezglutenske moke
– 4 jajca
– žlička sode bikarbone
– 1 merica OLIMP WHEY PROTEINOV (okus čokolada, ali kateri drug)
– ščep soli

Priprava:
Najprej ločimo rumenjake od beljakov in nato zmešamo rumenjake z mešalnikom. Obvezno operemo nastavke od mešalnika. Beljakom dodamo ščep soli in jih prav tako zmešamo z mešalnikom. Maso rumenjakov in beljakov počasi zmešamo skupaj. Suhe sestavine (proteine, moko, sodo bikarbono) počasi umešamo masi. Pripravimo modelčke za muffine. V vsak modelček najprej damo malo mase, 1-2 jagode in malo žlico arašidovega masla ter na koncu še dodamo malo mase. Pečemo 25 minut na ventilacijski peči, 180 stopinj.

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.