Pečen losos z zelišči

IMG_3674.jpg

Sestavine:

– svež losos
– kavna skodelica riža
– češnjev paradižnik
– provansalske začimbe
– olivno olje
– limona
– poper

 

Priprava:

Najprej začinimo lososa. Stisnemo limonin sok na obe strani lososa, dodamo provansalske začimbe (šetran, timijan, majaron, origano, rožmarin, komarček) in poper. Postavimo za 10 minut v hladilnik, da se losos začini. Skuhamo riž na osoljeni vodi po navodilih za kuhanje riža. Češnjev paradižnik operemo in ga serviramo zraven. Lahko ga narežemo na polovico, pokapamo z limonimi sokom in solimo. Vzamemo lososa iz hladilnika. Ponev dobro segrejemo, dodamo olivno olje. Ko je olje dovolj vrelo na njem popečemo lososa (na vsaki strani približno 3-4 minute). Sevisiramo na krožniku z rižem in paradižnikom.

Dober tek 😉