Piškoti iz ovsenih kosmičev

Recepti slike.JPG

 Sestavine: 

– 1 kavna skodelica arašidovega masla  >> IZBERI (tukaj)
– 4 žlice agavinega sirupa, lahko tudi medu
– 1 čajno žličko vanilije v prahu
– 2 veliki jajci
– 3 kavne skodelice mletih ovsenih kosmičev
– 2 čajne žličke sode bikarbone
– 100 g temne čokolade (naj bo nad 70 %) z morsko soljo

Priprava: 

Arašidovo maslo postavimo čez noč na sobno temperaturo, da postane mehko. Ovsene kosmiče zmešamo skupaj s sodo bikarbono in vanilijo v prahu. V drugi posodi z mešalnikom zmešamo 2 jajci, kavno skodelico arašidovega masla in 4 žlice agavinega sirupa ali medu. Počasi dodamo še suhe sestavine. Če je masa preredka, dodamo še malo ovsenih kosmičev. Čokolado narežemo na manjše koščke. Če temne čokolade z morsko soljo ne najdete v trgovini, dodajte čajno žličko morske soli. Vse skupaj zmešamo in postavimo za 5 minut v hladilnik. Pečico prižgemo na 220 stopinj. Na pladenj položimo kos peki papirja. Naredimo manjše kepice mase, ki jih nato potlačimo z žlico. Masa je zelo lepljiva tako da jo odvzemajte z žlico.
Piškote pečemo 9-12 minut, oziroma toliko časa, da postanejo zlato- rjave barve.

Mljask po piškotkih 😉