Brezglutenski bananin kruh

IMG 4183 1

 Sestavine:
– 3 jajca
– 3 banane
– 3 žlice medu ali javorjevega sirupa
– 170g brezglutenske moke
– 2 čajne žličke sode bikarbone ali vinskega kamna
– 1 čajna žlička cimeta
– 5 jušnih žlic olivnega olja
– ščep soli
– po želji še 1 čajna žlička muškatnega oreščka

Priprava:
Zmešamo 3 jajca skupaj z medom in začimbami. Dodamo zmečkane banane in olivno olje. Počasi v maso vmešamo še moko, v katero smo še prej dodali sodo bikarbono. Lahko vzamemo samo en pekač, ki ga prej namastimo z olivnim oljem ali pa vlijemo maso kar v modelčke za muffine. Pečemo 45 minut na 180 stopinj.
K bananinem kruhu se odlično poda kakšen od  namazov >> IZBERI TUKAJ (beljakovinski namazi).
Bon apetit 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja