ŠMORN z ananasom

www.inergija.si 14

Sestavine:
– 5 jajc

– 5 žlic pirine moke
– 1dcl riževega mleka
– olivno olje
– 6 jušnih žlic medu
– ščep soli
– ananas
– za sladkosnede lahko tudi beljakovinski namaz >>IZBERI TUKAJ 

Priprava:
Ločimo beljake od rumenjakov. K beljakom dodamo ščep soli in naredimo sneg. Rumenjakom dodamo 3 žlice medu in jih zmešamo. Počasi vmešamo maso iz rumenjakom v sneg in dodamo še 5 jušnih žlic pirine moke, ki jo prej presejemo. Dodamo še 1 dcl riževega mleka in še enkrat vse skupaj počasi premešamo. 

Ponev dobro segrejemo. Dodamo olivno olje in vlijemo maso, ki naj bo debela za debelino prsta. Pečemo toliko časa, da spodnja stran dobi zlato- rjavo skorjo. S plastično lopatko razdelimo maso na štiri kvadratke in jih obrnemo. Ko se tudi ta stran popeče, raztrgamo maso na majhne koščke. 
Ananas narežemo na kocke in ga na olivnem olju popečemo. Medtem ko se ananas peče, ga polijemo s tremi jušnimi žlicami medu. Ananas med peko pokrijemo s pokrovko. Ko je ananas pečen, ga prelijemo po šmornu in mljask po njem.
Če si izredno sladkosned, si privošči zraven še beljakovinski namaz. >> IZBERI TUKAJ

Dober tek! 🙂

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja