ŠPINAČNI PIRE

capn robby 3

Sestavine (za 1 osebo):
– 3 krompirji (srednja velikost)
– 3 kocke (zmrznjene) ali pesti (sveže) špinače
– 2 jušni žlici masla
– 0,05dcl mleka (lahko navadno ali rastlinsko)
– 1 jušna žlica kisle smetane
– olivno olje
– 4 piščančja nabodala
– sol
– poper

Priprava:
Če je špinača zmrznjena jo odtalimo. Piščančja nabodala posolimo in popopramo. Olupimo krompir, ga narežemo na manjše koščke ter ga v osoljeni vodi skuhamo. Če je špinača sveža jo operemo in narežemo. Medtem časom, ko se kuha krompir, na olivnem olju popečemo piščančja nabodala. Ko je krompir kuhan, odlijemo vodo, dodamo špinačo, 2 jušni žlici masla, 0,05 dcl mleka, 1 jušno žlico kisle smetane in vse skupaj s paličnim mešalnikom zmečkamo/premešamo.

Bon apetit 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja