Rižev narastek s češnjami

Sestavine:
– 1 l rastlinskega mleka
– 30 dag riža
– 5 jajc
– 3 žlice Sugar free sladkorja >> IZBERI TUKAJ 
– ščep soli
– sveže češnje
– cimet
– 1 banana
– 1 jušna žlica masla
– 1 jušna žlica zmletih ovsenih kosmičev

Priprava:
Juhej! Češnje so tu. Tudi mi smo izkoristili in jih uporabili v receptu.

Češnjam odstranimo koščice. Mleko zavremo in šele nato dodamo riž. Na zmernem ognju skuhamo riž, približno 15 minut. Ne pozabimo občasno premešati, da se riž ne prime na spodnjo stran posode. Prižgemo pečico na 170 stopinj. Ločimo beljake od rumenjakov. K beljakom dodamo ščep soli in mešamo toliko časa, da nastane sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in zmečkano banano. Zmešamo do goste mase. Ko se riž skuha, pustimo, da se malce ohladi. Nato mu primešamo maso iz rumenjakov in počasi dodamo še sneg in na koncu še cimet. Pekač namažemo z maslom in potresemo z zmletimi ovsenimi kosmiči. Vlijemo maso in na vrhu potresemo češnje. Pečemo toliko časa, da se na vrhu naredi rumena skorjica.

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja