POLETNA rižota

Sestavine:
– 350g piščanca
– 150g riža
– 2 srednje veliki bučki
– 3 srednje velike korenčki
– 1 čebula
– 0,5l goveje juhe
– 1 česen
– olivno olje
– 2 paradižnika
– sol
– poper

Priprava:
Pogrejemo govejo juho. Bučke olupimo in naribamo na tanke rezine. Narežemo čebulo in piščanca ter piščanec začinimo z soljo in poprom. Paradižnik potopimo v vrelo vodo, da ga lažje olupimo in ga narežemo na koščke. Na olivnem olju popražimo čebulo in česen, dodamo korenček, paradižnik in ju podušimo. Dodamo meso in ga pečemo, da porumeni, dodamo riž in vse skupaj zalijemo z govejo juho. Rižoto kuhamo na zmernem ognju in kar pogosto premešamo. Ko riž posrka že skoraj vso govejo juho dodamo bučke in jih vmešamo v rižoto. Pokuhamo še nekaj minut in ne pozabimo mešati. Rižota je pripravljena. Dober tek!

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja