Osvežilna sladica z breskvami

Sestavine:
– 5 breskev
– 4 jajca
– 5 jušnih žlic pirine moke
– 300g Philadephia sirčka
– 130g grškega jogurta
– 3dcl jabolčni sok
– arašidovo maslo >> IZBERI TUKAJ
– želatina
– 2 jušne žlice olivnega olja
– 1 čajna žlička pecilnega praška
– ščep soli
– 3 čajne žličke Sugar free sladkor >> IZBERI TUKAJ

Priprava:
Ločimo rumenjake od beljakov. Beljakom dodamo ščep soli in stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo 3 čajne žličke Sugar free sladkorja in 2 jušni žlici olivnega olja in dobro zmešamo. Maso iz rumenjakom počasi vmešamo v sneg in dodamo postopoma še moko in pecilni. Vse skupaj zlijemo v tortin pekač in spečemo na 150 stopinjah približno 15 do 20 minut, odvisno od pečice. Z jedilnim nožem preverimo ali je biskvit pečen. Če ostane nož čist, potem je biskvit pečen. Z vilico preluknjamo testo in ga navlažimo z jabolčnim sokom.
3 breskve olupimo in narežemo, dodamo jabočni sok ter naredimo kašo. Kaše mora biti 500 ml. Če je ni 500ml, dodamo jabolčni sok. Vse skupaj zlijemo v kozico in segrejemo ter na zmernem ognju kuhamo 8 minut. Dodamo 3 lističe želatine. Ko se biskvit ohladi, ga namažemo z arašidovim maslom in nato polijemo s kašo. V drugo kozico stresemo sirček in jogurt. Če ste sladkosnedi, dodate še eno žličko Sugar free sladkorja in 2 narezani breskvi. Segrejemo, vendar ne sme zavreti. Dodamo še 3 lističe želatine in zlijemo v pekač. Pustimo vsaj 4 ure v hladilnku, da se dobro strdi. Dober tek! 😉

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja