Brezglutenska pita z breskvami

Sestavine:
Za testo:
– 250g brezglutenske moke
– ščep soli
– 1 jajce
– 120g masla
– 1 rumenjak
– 50g Sugar free sladkorja >> IZBERI TUKAJ

Za nadev:
– 4 breskve
– 1/2 čajne žličke cimeta
– 1 vanili sladkor

Priprava:

Zmešamo moko, ščep soli, dodamo jajce, rumenjak in na sobni temperaturi stopljeno maslo. Vse skupaj pregnetemo, da dobimo testo. Postavimo ga v hladilnik za 30 minut. Medtem časom olupimo breskve, jih narežemo na koščke, dodamo cimet in vanili sladkor ter jih popečemo, da spustijo sok in postanejo mehke. V pladenj obližimo s peki papirjem in ga obložimo s testom. Preluknjamo ga z vilicami. Dodamo nadev in vse skupaj pečemo na 180 stopinj, približno 30 minut. Bon apetit!

Ta zapis je bil objavljen v Recepti. Naredi si bookmark tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja