LAHKO KOSILO

Bučke & jajčevec z jajci (za dve osebi)

Sestavine:
– majhna bučka,
– srednje velik jajčevec,
– 4 jajca,
– 2 pora,
– trije paradižniki (za prilogo),
– olivno olje.

Začimbe:
– (zeliščna) sol,
– (kajenski) poper,
– čili (če imate radi pekoče),
– kurkuma (pol čajne žličke),
– galgant (1/3 čajne žličke),
– česen (v prahu – 1/3 žličke),
– origano (po občutku).

Bučko in jajčevec narežemo na dober centimeter debele kocke, por pa na tanke kolutke. V posodici zmešamo štiri jajca in dodamo ščepec soli. Za prilogo na tanko narežemo paradižnik in ga položimo na stranski del krožnika. Če želite, da jajčevec ne bo grenil, lahko kocke malo posolite, pustite nekaj minut in jih nato splaknete.

Na ogreto ponev dodamo olivno olje, prepražimo por, bučko in jajčevec. Pražimo 7-9 minut in proti koncu dodamo začimbe. Med praženjem večkrat ponev pokrijemo, da se vse skupaj zmehča. Na koncu dodamo še zmešana jajca, premešamo in na kratko popečemo ter serviramo na krožnik s svežim paradižnikom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja