Domača tortilja

Sestavine za tortiljo (za 3 tortilje):
– 112 g moke
– 2 žlici olivnega olja
– ščep soli
– približno 100 ml tople vode.

Sestavine za nadev:
– mešanica za falafle (masa),
– 1 paprika,
– 2 paradižnika,
– naribana mocarela,
– grški jogurt,
– 1/2 kumare,
– 1 strok česna.

Priprava:
Moko, olivno olje in ščep soli zmešamo v posodi ter postopoma dodajamo vodo. Testo ne sme biti lepljivo in ne presuho. Iz tega naredimo 3 približno enake kupčke in vsakega posebej razvaljamo na mizi (debelina pribl. 1,5 mm), da dobimo tri lepe tortilje. Vsako posebej popečemo na kančku olivnega olja (ves čas tortiljo tudi obračamo).
Vsebino mešanice za falafle vmešamo v 275 ml vrele vode in pustimo stati 15 minut. Še enkrat dobro premešamo maso, z rokami naredimo kroglice in jih popečemo na ponvi in olivnem olju do zlato rumene barve. Zelenjavo narežemo na majhne kvadratke in pripravimo v posodici. Kot zadnjo pripravimo omako, in sicer grškemu jogurtu dodamo naribano kumaro in na tanko narezan strok česna ter vse skupaj premešamo. Na tortilje sedaj položimo vse pripravljene sestavine, prelijemo z omako in posipamo z naribano mocarelo ter serviramo na krožniku z veliko skledo solate po želji. Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja