123 ŠTRUDELJ

Sestavine:
1. polnozrnato vlečeno testo
2. domača jabolka
3. Sugar free sugar

Navodila za pripravo:
Razvijemo eno plast testa in nanj enakomerno in bogato na lističe naribamo 2 do 3 večja jabolka, čez položimo drugo plast, spet naribamo, še tretjo plast in ponovno naribamo jabolka. Tesno zvijemo in položimo v pekač. Enako storimo še s preostalimi 3 plastmi, da dobimo 2 enaka štrudlja v pekaču. Pečemo 15 do 20 minut v ventilatorski pečici na 180°C, da zlato porjavi. Zavremo kozico vode, približno 1 dcl in vmešamo 2 zvrhani jedilni žlici sladila Sugar free sugar, štrudelj prelijemo, da “popije” vso mešanico. Ko se štrudelj ohladi na jedilno temperaturo, ga po želji lahko potresemo še s sladkorjem v prahu, a ni nujno, razrežemo in dober tek! Uporabili smo testo iz trgovine Hofer.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja