Finska savna

Finska savna je suha savna, kjer je temperatura med 80 in 100 stopinjami. Zrak v savni je zelo suh in zato lahko zdržimo pri tako visokih temperaturah. V savni se nahaja peč, na kateri se nahajajo kamni, ki jih špricamo z odišavljeno vodo iz razpršilca, da povečamo temperaturo v prostoru. Arome, ki se uporabljajo, so eterična olja pomaranče, limone, limete, mentola in evkaliptusa.

Zdravilni učinki finske savne

Finska savna je najbolj pogosta oblika savnanja, preko katerega se krepi imunski sistem. Z uporabo savne preprečujemo tudi virusna in ostala obolenja, saj telo preko znojenja izloča strupene in škodljive snovi, ki jih absorbiramo preko hrane, škodljivega zraka ali pa se sproščajo v telesu zaradi hormonskih procesov.

Finska savna deluje zelo dobro na celoten gibalni sistem in blaži stres.

Obiskovalcem, ki so vajeni savnanja, priporočamo ohlajevanje telesa s hladnim tušem za povečanje pozitivnih učinkov.

Pri savnanju je zelo pomembno pitje dodatne tekočine, saj zaradi prekomernega znojenja izgubimo veliko tekočine in mineralov, zato jih je potrebno nadomeščati sproti med samim savnanjem.

Infra rdeča savna

Infra rdeča savna ponuja terapijo s toploto, ki smo jih ljudje prakticirali že stoletja. Zato ker delujejo. Znanost nam je pomagala raziskati in odkriti, da prijetna toplota infra rdečih žarkov ponuja obilo prednosti pred ostalimi toplotnimi terapijami.

Zdravilni učinki IR savne

IR savna pozitivno vpliva na kardiovaskularni sistem, na porabo kalorij in uravnava telesno težo ter po raziskavah IR terapija dobro učinkuje na mišično-skeletni sistem. Pri redni uporabi IR savne lahko v 30 minutah potrošimo od 900 do 2.400 kcal ali toliko, kot če bi pretekli 9 do 15 kilometrov.

V praksi se IR obsevanje uporablja tudi za zdravljenje zvinov, izpahov, poškodb mišic, artritisa, bursitisa, perifernih vaskularnih bolezni, bolečin v mišicah itd. Dr. Masao Nakamura iz O&P klinike na japonskem poroča o velikih uspehih zdravljenja z IR žarki pri: menopavzi, artritisu, aknah, boleznih ušes, revmatizmu, nespečnosti, išiasu, itd.

Redno IR savnanje pospešuje cirkulacijo krvi (kar pripomore k čisti, lepi in mladostni koži) in z globinskim segrevanjem učinkuje na odpravo celulita bolj, kot druge savne.

Po IR savnanju se odsvetuje tuširanje s hladno vodo, priporočeno je postopno ohlajanje s toplim curkom in pitje dodatne vode.

OPOZORILA

Če imate težave z revmo in ostalimi sklepnimi in mišičnimi obolenji, odsvetujemo izvajanje toplotnih šokov, saj lahko pride do obratnega efekta in bolečino še dodatno poveča. Svetujemo postopno ohlajanje telesa s toplim tušem.

V kolikor imate težave s kardiovaskularnimi obolenji, priporočamo uporabo savne v zmernih količinah oz. se predhodno posvetujte z zdravnikom.

SPROSTITEV in POČITEK

Ko se dovolj ogrejete, zapustite savno in se počasi ohladite. Za ohlajanje vedno najprej uporabite prho zatem pa sprostite svoje misli s posedanjem v počivališču na sobni temperaturi.
Po krajšem počitku lahko nadaljujete s savnanjem ali telesu privoščite dodatno razvajanje z eno od masaž v Inergijini ponudbi (predhodno naročilo).

rezerviraj termin!