Vadba je namenjena vsem, ki se zavedajo velikega pomena ohranjanja gibalnih sposobnosti in zdravega načina življenja do pozne starosti.
Na vadbi za starejše prednostno izvajamo vaje, ki krepijo in ohranjajo mišice, predvsem globoke, ob hrbtenici in ostalih sklepih in tako poskrbimo za dvig kakovosti vsakodnevnega bivanja. Krepimo mišice medeničnega dna in s tem preprečimo težave z inkontinenco.
Okrepimo trebušne in hrbtne mišice, ki se povežejo v mišični pas, ta pa zavaruje hrbtenico ob dvigovanju bremen in vseh drugih aktivnostih. Posledično se z redno vadbo manjša ali celo odpravi bolečine v križu. Z okrepljenimi mišicami razbremenimo vse sklepe, s čimer preprečimo ali odpravimo bolečine, telo pa postane gibčno, drža pokončna, hoja poskočna in počutje mladostniško razigrano.

Vadba je sestavljena iz ogrevalnega dela (dinamične gimnastične vaje za raztezanje, lahkotne aerobne), glavnega dela, ki vkljucuje vaje za moč, gibljivost, koordinacijo in vaje za mišice medeničnega dna). Vadbo zaključimo z razteznimi in dihalnimi vajami. Ker vadba pomeni tudi druženje, deljenje lepih misli in spominov, se spletejo tudi pristna prijateljstva.

URNIK

PRIJAVI SE!